Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага в столицата да се създаде такава

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага в столицата да се създаде такава
Коментари Харесай

София готова с организация за разходки в парка

Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага в столицата да се създаде такава организация, че да бъде разрешено на родители с дребни деца да се разхождат в парковете, само че единствено в избрани часове и по избрани направления, с цел да се гарантира еднопосочното придвижване и обществена отдалеченост посред им. Това обаче ще стане, в случай че Оперативният щаб, отпред с ген. Венцислав Мутафчийски, даде единодушието си, показа самата тя до момента в който правеше инспекция на ремонта на пътен възел " Лозен ".

" Това е голяма организация, която изисква време и за която ние работим. Кога ще стане това, това ще го предложи и ще го реши Националният действен щаб. Знаете, че по заповед мярката за " синята зона "  е до понеделник, т.е. до през днешния ден действително. Но в тази обстановка моето решение е да я удължа с още една седмица. Казвам седмица по седмица, тъй като този въпрос не е еднопосочен. Всички мои сътрудници ме натискат да върнем " синята зона ", тъй като в центъра е безпорядък с паркирането. Ако аз през днешния ден разглася, че връщаме " синя зона ", ще започнете да пускате фотоси от понеделник по рейсове и трамваи и ще се окаже, че аз ще съм отговорна за това, че има скупчване на хора. Така че дано да сме поредни. Докато имаме такава обстановка, до момента в който случаите нарастват и Щабът е безапелационен, ще продължим с мерките каквито са досега ", добави Фандъкова. 

Тя разгласи, че се работи интензивно по 7-километров сектор от разширението на Софийския околовръстен път в региона на пътен възел " Лозен ".

" Това е народен обект, само че извънредно значим и основен за нашия град. Знаете на какви тапи сме очевидци всякога. Знаете какъв беше резултатът от стартирането на предходното уголемение на Южната дъга. Всеки софиянец го знае и употребява тази опция и в това време влиза в огромните тапи на този сектор ", разяснява столичният кмет. 

По думите й, продължава работата и по последния участък от кв. " Бъкстон "  до жк. " Люлин ", където текат процедурите по регулация. " Работим дружно, работим екипно, с цел да може на време и в период да се реализира нужния резултат. А нужният резултат всички ще го забележим, тъй като става въпрос за последния сектор от Южната дъга, когато и той е подготвен, всички ще си отдъхнем. Не единствено хората, които живеят в тези региони, а и всички, които се движат отсам ", сподели още кметът на София. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР